2.12.2004 cajíčky a sprdunk

( home)


Nevím jak vy, ale já miluju čaj. Ne že bych nepil i kafe, přece jenom, je to jednodušší na přípravu, ale čaj je čaj ....

V této souvislosti mě napadá jeden fousatý vtip:

Jde blondýnka po ulici a uvidí na zemi banánovou slupku. Zastaví se, chvíli na ní neštastně kouká a pak říká: "Ach jo, zase upadnu!"

Jak to souvisí s čajem? No, moc ne, ale v mém případě přece jen trochu:

Už na vejšce sem přičichnul k čajomilství. Je to báječná věc. Jako je užasná kultura kolem vína — kterou mimochodem vůbec nechápu a nerozumím jí (možná to bude tím že víno nepiji) — něco podobného patří i k čaji. Tím teda nechci říct, že rozumím čajové kultuře, ale přece jen je to o něco lepší než u toho vína.

Moje žena tomu vůbec nerozumí... Ne že bych jí to měl za zlé, taky nemám rád všechno co ona, ale některé věci by říkat neměla:
"Vždyt to nemá žádnou barvu!"
"Vždyt to má barvu jako .... "
"Ježíš, jak to můžeš pít, vždyt to chutná jak seno"

nebo například:

"V tom dřezu už je zase všude to tvoje seno, všude samá konvička, já se z toho už asi zblázním ..."

Nevím jak vy, ale když si udělám čaj, bohužel u toho umím udělat nepořádek. Vetšinou k tomu potřebuju dvě konvičky a misku. Když čaj slévám, občas sem tam ukápnu a tak, prostě uznávám, že to je občas bordýlek .... ALE když si ten čaj udělam, dělám si ho proto, že si na něm chci v klidu pochutnat — to znamená, někam si sednout a vypít v klidu HORKÝ čaj. To znamená, že veškeré uklízení, mus počkat, jinak čaj vystydne.

Poté co čaj vypiju, vše po sobě uklidím. Tak jak to má být. :-) ALE občas na to zapomenu, prostě mne něco odvede jinam .... a ... jako na potvoru, v ten okamžik, moje žena přijde do kuchyně a vidí ten svinčík. A následuje ta věta ...

Ano, chápu jí, má pravdu, ale prostě nevidí to, že po sobě uklidím v ... no ... tak sedmi případech z deseti (možná šesti) ale prostě víckrát než neuklidím. A navíc se pořád zlepšuju, ale prostě už se to se mnou táhne.

Mám rád čaj. Moc. A rád si ho vařím. Ale někdy, když si ho jdu u vařit říkám si :

"Ach jo, zase bude sprdunk"



.: sesmolil tucan 2.12.2004, 10:14:00

Komentáře

ja ti dam sprdunk ! (tucanka - Mail - WWW) Vloženo 03.01.2005, 18:28:02

tak teda tvoji zenu dost lituju. dokazu si predstavit, co to je za zivot, kdyz cloveku krupou kousky uschlyho cehosi za kdovi kolik penez. chudak zenska ... mel bys to chapat a urcite svoje 7:3 skore vytahnout na aspon 99,9% dokonalost. co ty na to ? novorocni predsevzetí ?

kdyz (tucan - Mail - WWW) Vloženo 04.01.2005, 09:50:50

ja nevim. Snazim se, ale nekdy to proste nejde ... ale zase takovej problem to neni, ne?



Přidání komentáře...
Vaše jméno:


Váš e-mail:


URL vašich stránek:


Nadpis:


Text: