8.12.2004 docela normální den




dneska se vlastně vůbec nic nedělo, ale stejně to zkusim napsat, abych třeba jednou v budoucnu věděl, jak se flákám.

Všechno začlo v šest. To totiž vstávám. Ale většinou to nejde moc rychle. Prostě jenom tak čučim do blba a řikám si, že se na to všechno můžu vykašlat, ale pak stejně vstanu a jdu se zhygienit atp.

V 7:15 už sem v Kolbence ;-). Obvykle dám čaj a pak jdu na "obchůzku" , co že se to zase stalo za problémky. Obvykle nic moc, ale od minulýho tejdne, po tý šílený akci, sme to s Pavlem pořád ještě nedali do kupy.

Abyste věděli o co vlastně jde — protože jsem to tu asi ještě nenapsal. Nyní pracuju jako správce sítě v jedné fabrice. Je to zatím vcelku příjemná změna, neboť dva a půl roku jsem do teď dělal PHP programátora v jedný firmičce v Praze. Zaplať pánbůh je tato zkušenost za námi. Prostě teď s čistou hlavou dávám do kupy keply a sem tam se pošťourám v servrech. No, takhle to bylo do středy minuléh týdne.

To přijeli kolegové z EDV oddělení z naší centrály a že jako v rámci propojování všech poboček udělají nějaké změny v síti.

To co nastalo bylo peklo. Přivezli si novej doménovej řadič, všechny počítače hodili do nové domény, smazali všechny uživatele (včetně administratora) a nkonfiguovali citrix klienty. Zrušili připojení do netu, že prý kdo to bude potřebovat, tak může browsit přes iecko přes citrix. Prostě totální peklo.

Ale to nejhorší jsem se dozvěděl až ve čtvrtek. Nevím, jestli se vám to někdy stalo, ale kdo byl někdy administrátorem, asi pochopí. Oni mi vzali administrátora BASTARDI. Takovej pocit frustrace a méněcennosti jsem už dlouho nezažil. Prostě mi nedali heslo na administrátora. Snažil jsem se jim vysvětlit, že jako co mám dělat, jako administrátor, když nebudu moct ani nainstalovat tiskárnu. Nad tim se zamysleli a prohlásili, že mi teda udělaj konto, ale vždycky jim jako zavolám, že něco potřebuju udělat a že oni ho povolí jenom na tu chvíli a pak ho zase zavřou. Bylo mi do pláče.

Takže je teď ze mě administrátor, co když chce něco z administrovat, musí si nejdřív zavolat o povolení. No, snad je to za chvíli přestane bavit a nechaj to otevřený, takhle jim budu volat co 20 minut. Všechny kompy jsou po jejich zásahu pořád ještě tak trošku porouchaný. Prostě wokna blbý nejsou stavěný na to, aby uživatel neměl admin práva. Furt něco nechodí, že to nemá práva někam zapisovat a tak. Navíc ty paka občas když kopírovali profil, tak při kopírování nějak zapomněli změnit práva na novýho uživatele, takže hafo nových profilů bylo naprosto nepoužitelnejch.

Prostě, pořád ještě není všechno v pohodě, ale snad už to nějak doděláme.

Doma pak pohodička. Pan vodák nám konečně opravil protékajicí záchod a pak sem se rozhod, že nenechám zkazit listové těsto z víkendu co bylo v ledničce. Nějak žena má nestihla upéct štrůdl, co mi slíbila, tak sem se rozhod, že to zkusím sám :-). No, nakonec sem to upek, ale když sem se pak rozhlíd po kuchyni, měl sem sto chutí utéct. Fakt neskutečnej bordel.

Pak sem pustil kočku ven a šel hrát Mafii (zase). KOčka se vrátila před chvíli, už sem měl docel strach, že jí něco sežralo, přece jenom, co sme se přestěhovali, tak byla venku jenom třikrát a ten dobrman u sousedů vypadá fakt vostře.

no, takže to byl dnešní den. Prostě jak říkám, docela pohoda.

Btw, pozdrav tobě Luky ;-) co mimčo a mamina?

O víkendu jedu na párty do Blavy, tak snad to bude fajn.

Ripley over

.: sesmolil tucan 8.12.2004, 21:25:00

Komentáře

Admin is DEAD (machyk - Mail - WWW) Vloženo 09.12.2004, 10:56:09

Admini bez admina, tak to je fakt peklo. Ale jak tak koukam, nevim jestli neni horší to,že to co píšu vůbec nejni vidět páč ja asi nastavené bíle písmo na bílém pozadí či co. No uvidíme... :o)

Hmmm, fakt (tucan - Mail - WWW) Vloženo 09.12.2004, 13:02:37

to asi budu muset upravit css ...

tak (tucan - Mail - WWW) Vloženo 09.12.2004, 13:08:17

snad opraveno

(machyk - Mail - WWW) Vloženo 04.02.2005, 17:10:31

jojo opraveno :o)



Přidání komentáře...
Vaše jméno:


Váš e-mail:


URL vašich stránek:


Nadpis:


Text: