11.04.2006 Bezdomovec na Klatovský

( home)


Dneska v noci se mi zdál naprosto šílenej sen. Tak sem se rozhod, že ho sem napíšu, ať si někdy v budoucnu připomenu, jaký bláboly se člověku taky můžou zdát .... no a příhoda ze živnostenského úřadu.

V tom snu jsem se stal bezdomovcem, který přespával na tramvajové zastávce na Klatovské třídě u Synagogy v Plzni. Z nějakého mně neznámeho důvodu jsem ale všechny věci měl až na další zastávce — u pošty.
No a co čert nechtěl, jednou ráno takhle vstanu, přejedu si tramvají na další zastávku pro věci — kalhoty, baťůžek apod. Šáhnu do kalhot ... "a sakraholte, někdo mi ukrad' peněženku. " I s kreditníma kartama (neptejte se mě, odkud vzal bezdomovec kreditky).
Úkol byl jasnej, okamžitě zablokovat karty. I začal jsem pobíhat po Klatovské (v tom snu vypadala úplně jinak, všude samé podloubí) a co podloubí to banka. Takže jsem mezi nimi musel co nejrychleji najít ty své tři banky. Vždy když jsem konečně našel, už na mě čekal usmívajicí se úředník s vytištěným papírem toho, co si můj milý zloděj už stihnul nakoupit.

Jak to dopadlo nevim, ale probudil jsem se z toho celej vyřízenej.

A co jinak? Jinak nic. Snad ještě úsměvnou příhodu z živnostenského úřadu, který jsem navštívil včera. Opět sem se projevil jako slabomyslný jedinec.


Sedím naproti paní, ta zabodavá tužku vždy na nějaké místo ve formuláři a napovídá, co tam napsat. Po chvíli opravdu jen strojově píšu co paní říká ...

Pani: "No a tady napište Dnes a nebo později."
Já: Chvíli čučím jak puk, zní to divně, ale všechny úřady jsou divné, tak proč by ne. Přesto se ještě jednou pro jistotu zeptám: "To jako opravdu myslíte, že tam mám napsat: Dnes a nebo později?" Teprve pak jsem si přečet, co bylo před tím okýnkem napsáno: Datum vzniku živnosti
Paní: Chvilku na mě vyděšeně zírala, pak propukla v smích a povídá: "Tak to se mi ještě nestalo".

No a já už na to neměl co dodat. To bylo na poklonu a odchod. Do toho jsem ještě v zápětí s uzarděním musel přiznat, že mám i vysokoškolsý diplom, což paní dorazilo uplně.



No ale uznejte, nápověda ke kolonce datum, která zni:

"Zde napište dnes a nebo zítra" není úplně košér, nebo ano?


tucan




.: sesmolil tucan 11.04.2006, 14:03:00

Komentáře

(bouky - Mail - WWW) Vloženo 15.04.2006, 12:41:09

a to Tě ještě čeká zdrav. pojišťovna, časem berňák a sociálka... i když pravda, už existuje i elektronické podávání formulářů :)

(danny - Mail - WWW) Vloženo 18.04.2006, 15:18:58

To jsi tedy zazaril! :-) Priste, jak te navstivim, budu rad, kdybys mi ten tvuj VS diplom ukazal... fakt nevim... :-))

Ty sny - nemas nahodou strach ze zruseni zamestnaneckeho pomeru? Ale co muze byt horsi, nez pracovat pro Mr. Borgesena, ne? ;-))

No jo no, (tucan - Mail - WWW) Vloženo 19.04.2006, 12:15:21

holt se ten den nedarilo ;-).
A nahodou ten diplom sem i nasel, sice to teda chvili trvalo, ale nasel ...

(misa - Mail - WWW) Vloženo 30.05.2006, 16:22:05

kecas, ten diplom jsem ti nasla JA !!!

to je to samy, ne? (tucan - Mail - WWW) Vloženo 24.06.2006, 22:57:32

jedno telo, jedna duse



Přidání komentáře...
Vaše jméno:


Váš e-mail:


URL vašich stránek:


Nadpis:


Text: